Η δική μας ιστορία

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών είναι πρωτοπόρος του προγράμματος ``Eνάρμονιση Eπαγγελματικής και Oικογενειακής Zωής.``

3500
Παιδιά
265
Εκπαιδευτικοί
145
διαφορετικές δραστηριότητες
427
Τμήματα

“Η διαφορά μας είναι στην ποιότητα -εκεί όπου υπερτερούμε έναντι όλων- στο καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό στις υποδομές και στον εξοπλισμό. Η διαφορά μας είναι στην εμπιστοσύνη των γονιών. ”

Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης –  Συκεών

Τα ΚΔΑΠ του Δημου Νεαπολης Συκεων

Αγαπητοί γονείς, αγαπητές φίλες και φίλοι,

Τα ΚΔΑΠ γεννήθηκαν και εδραιώθηκαν με τη δική μας πρόταση, τον αγώνα και τη διεκδίκησή μας. Είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής προσπάθειας με όραμα, περιεχόμενο, στόχο και προοπτική. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε στην ελληνική οικογένεια ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης κι εκπαίδευσης των παιδιών, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο όλο και καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο θεσμός αυτός καταξιώθηκε για την προσφορά του, καθώς αποδείχθηκε τόσο κρίσιμος ιδιαίτερα σε περιόδους που η οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Έτσι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και την τιμούμε κάθε χρόνο.

Χάριν της κοινωνίας, για την οποία υπάρχουμε, χάριν των παιδιών μας που αξίζουν και δικαιούνται να έχουν ευκαιρίες και δυνατότητες ενασχόλησής τους με τον Πολιτισμό, τις Τέχνες, τον Αθλητισμό και την Παιδεία, ο δήμος μας εξασφάλισε και για φέτος 3.568 πιστοποιημένες θέσεις για παιδιά, που θα φιλοξενηθούν στα 11 ΚΔΑΠ, στην υπηρεσία των οποίων βρίσκονται 280 εκπαιδευτές, στοιχεία που διατηρούν το δήμο μας σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως.

Τα τμήματα των ΚΔΑΠ κατά τις απογευματινές ώρες προσφέρουν όλο το χρόνο εκμάθηση μουσικών οργάνων, δημιουργική απασχόληση, αθλητικές δραστηριότητες , πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά δωρεάν δημιουργική απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες και στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Έτσι, είμαστε βέβαιοι ότι οι ανάγκες των οικογενειών θα καλυφθούν και φέτος με τον καλύτερο τρόπο.Το εγγυάται το,  υψηλών ποιοτικών επιστημονικών χαρακτηριστικών,  στελεχιακό δυναμικό, το εγγυώνται οι σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές δομές, που κάθε χρόνο μετατρέπονται σε κυψέλες χαράς και δημιουργίας, το εγγυάται εν γένει η ποιότητα των υπηρεσιών που κάνει τη διαφορά με τις ιδιωτικές δομές-επιχειρήσεις:

  • Η διαφορά μας βρίσκεται στο στόχο αφού εμείς επιλέγουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και δυνατότητες επενδύοντας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα των συμπολιτών μας και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Σε εμάς δεν υπάρχει η έννοια του κέρδους αλλά μόνο της προσφοράς,
  • Η διαφορά μας είναι στην ποιότητα -εκεί όπου υπερτερούμε έναντι όλων- στο καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό στις υποδομές και στον εξοπλισμό,
  • Η διαφορά μας είναι στην εμπιστοσύνη των γονιών.

Με τις σκέψεις αυτές σάς υποδεχόμαστε στη νέα περίοδο, καλώντας όλους τους γονείς να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις προσφερόμενες δυνατότητες προκειμένου τα παιδιά τους να συμμετάσχουν δωρεάν σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, με την πολύτιμη αρωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτών και εμψυχωτών του δήμου μας.

 

Σίμος Δανιηλίδης

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

 

Δημήτρης Απατσίδης

Πρόεδρος ΚΕΥΝΣ